Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden

All time high för Arjeplogs företagsklimat

När Svenskt Näringsliv idag offentliggör resultatet från sin årliga ranking av företagsklimatet står det klart: Arjeplog har näst bäst företagsklimat i Norrbotten! Arjeplogs kommun är dessutom utsedd till årets klättrare i Norrbotten, efter att ha förbättrat sin ranking med 77 platser jämfört med föregående år.

– Riktigt kul! Vi jobbar hela tiden för att förbättra dialogen och kommunikationen med våra lokala företagare för att fånga upp och i möjligaste mån tillmötesgå behov och önskemål som de har. Det här är en signal på att Arjeplog är på rätt spår, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.

Älvsbyn har högst ranking av norrbottenskommunerna på plats 85 i Sverige, följt av Arjeplog på plats 88 och Boden på plats 90. Rankingen är ett resultat av tre parametrar: En enkät som går ut till slumpässigt utvalda företag med minst en anställd, företagens samlade omdöme av företagsklimatet i kommunen samt statistik från SCB och UC.

Arjeplogs resultat är det bästa sedan man började med rankingen år 2001, och även för Norrbotten som helhet har det gått mycket bra.

– För första gången sedan rankingen startade för 20 år sedan har vi tre Norrbottenskommuner på topp-100 listan, Älvsbyn, Arjeplog. Glädjande är att åtta av 14 kommuner klättrar i listan, säger Hans Andersson på Svenskt Näringsliv Norrbotten.

Arbetet med att förbättra företagsklimatet i Arjeplog fortsätter, men rankingen är ett tydligt tecken på att kommunens tjänstemän, politiker, Argentis och företagarna själva har ett gott samarbete.

– Det här är en utmärkelse vi får vara stolta över tillsammans, säger Lotta Lestander.

Arjeplogs rankingutveckling 2008-2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *