Kategorier
Okategoriserad

Lägsta arbetslösheten i Arjeplog på fyra år

Under september månad rapporterades från Arjeplog en total arbetslöshet på 3,6 procent vilket är den lägsta arbetslösheten sedan februari 2017, Minskningen på 4,2 procentenheter, jämfört med september i fjol, är störst bland kommunerna i Norrbotten. Dock har Gällivare och Jokkmokk lägst total arbetslöshet i Norrbotten med en total arbetslöshet på 3,5 procent. I riket ligger andelen arbetslösa på 7,5 procent och i Norrbotten ligger andelen på 5,5 procent.

Även om det är positivt med låg arbetslöshet i kommunen väcker det frågor kring kompetensförsörjning. Hur ska företag som vill växa och anställa hitta rätt kompetenser?

Låg arbetslöshet är förstås glädjande, samtidigt visar en sökning på Platsbanken att det just nu ligger ute 27 annonser med 103 lediga jobb i Arjeplog. Vi hoppas och tror på en konjunkturuppgång i och med ett ljusare läge gällande Corona, där en grundförutsättning är att det finns möjligheter för våra företag att hitta både arbetskraft och den kompetens de behöver för att kunna utveckla sina verksamheter, säger Lotta Lestander, VD på näringslivsbolaget Argentis i Arjeplog. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *