Kategorier
Okategoriserad

Företagsklimatet i Arjeplog fortsatt starkt

Idag offentliggjordes resultatet av den enkät som Svenskt Näringsliv skickat ut till företagare, i syfte att ta tempen på företagsklimatet i kommunerna i Norrbotten och Sverige. Arjeplog hamnar på en andra plats i Norrbotten 2021, en placering vi innehar för andra året i rad!

Enkätresultaten utgör underlag för den ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner. Där Arjeplog ligger på plats 102 i Sverige. Boden är den kommun i Norrbotten som kommer högst, på plats 68.

-Att vi för andra året i rad placerar oss på en andraplats i Norrbotten är jättekul även om vi fortfarande upplever att vi har en del utvecklingsområden att arbeta med. Det är också värdefullt att utifrån enkäten få en fingervisning inom vilka områden företagen är mer nöjda men ger också en bild av vad de upplever att vi behöver förbättra, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.


Den fråga där vi i årets ranking ökat allra mest är frågan om ”tjänstemännens attityder” där vi klättrat 29 platser. Den fråga som försämrats mest jämfört med fjolårets enkätundersökning är ”konkurrens från kommunens verksamheter” där vi sjunkit 36 placeringar.

Rankingen baseras på den årliga enkätundersökning av det lokala företagsklimatet som via Svenskt Näringsliv, genomförs varje år under det första kvartalet.  

Av 188 utskickade enkäter har 59 arjeplogsföretagare svarat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *