Kategorier
Nyheter

Lavinutbildning för Arjeplogsföretagare

Sju företagare i Arjeplog har genomgått en lavinutbildning den 11 – 13 januari. De genomförde SVELAV PRO 1 – basutbildning för yrkesbruk. Argentis har hjälpt till att söka finansiering för utbildningen via Sparbanken Nord- Framtidsbanken

Syftet var att bidra till ett förhöjt säkerhetstänk och mer information kring laviner för företagare inom besöksnäringen som arbetar i Arjeplogsfjällen och på så sätt skapa en säkrare vistelse för våra besökare och även för lokalbefolkningen.

En av deltagarna, Joakim Armgren, Experience Arjeplog säger så här: ”Utbildningen var bra och för många var det en hel del nytt och nyttigt. Framförallt bara att väcka tanken att vi faktiskt verkar i lavinterräng i större utsträckning än vad man kan tro. Det är för oss också bra utbildning för att kunna hjälpa till med eventuella räddningsinsatser.”

Anton Holmlund på Sparbanken Nord i Arjeplog hälsar  ” Tack till alla ni kunder i Sparbanken Nord som gör det möjligt att genomföra satsningar som denna, bara genom att vara kund gör du det bättre att leva just här ”

https://www.sparbankennord.se/sparbanken-nord—framtidsbanken.html

Som avslutning vill vi bara berätta att detta gav mersmak och nu vidareutbildar sig några av de som deltog i januari ytterligare. Läs mer här: https://www.instagram.com/experiencearjeplog/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *