Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden

Arjeplogsföretagen ger företagsklimatet rekordhögt betyg

När Svenskt Näringsliv i veckan presenterade resultatet av sin senaste företagarenkät visade det sig att arjeplogsföretagens samlade betyg av företagsklimatet i kommunen hamnat på en all time high.

Enkäten går ut på att företagarna själva får ange hur de upplever företagsklimatet och relationen till kommunen utifrån ett antal frågeställningar. De får även ge ett samlat betyg av företagsklimatet och det ligger nu på 3,67, vilket är högre än något av de senaste 18 årens betyg.

– Att företagsklimatet i en kommun är gott är viktigt för att näringslivet ska utvecklas. Vi har lagt ner en hel del arbete internt för att förbättra företagsklimatet och att företagarna ger ett bättre sammanfattande betyg än föregående år är ett kvitto på att vi är på rätt väg, vilket känns väldigt motiverande, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.

Svenskt näringsliv använder resultatet från enkätsvaren, tillsammans med statistik, för att skapa en företagsranking där alla kommuners samlade företagsklimat rankas. Enkätsvaren utgör två tredjedelar av grunden till rankingen, som presenteras i september. Se mer om enkätresultatet på Svenskt Näringslivs hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *