Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden

Det går bra nu för Arjeplogs besöksnäring

Besöksnäringen i Arjeplog går från klarhet till klarhet, och den senaste statistiken är inget undantag.

Under 2019 har antalet gästnätter i Arjeplog ökat med hela 19%, jämfört med året innan, enligt SCB:s statistik. För hela regionen Swedish Lapland är samma siffra 8% och i landet som helhet ökade gästnätterna med 4%.

Den allra starkaste ökningen i Arjeplog har skett under sommarmånaderna. Under perioden juni-augusti har Arjeplog ökat antalet gästnätter med 16% på två år, från 70 639 gästnätter år 2017, till 84 122 under 2019.

”Många tror att vi har flest besökare i Arjeplog under vintern, men det är faktiskt i juli månad vi har som allra mest. Det är väldigt glädjande och beror såklart på våra fantastiska företagare.” säger Anna-Lena Le Goascogne, destinationsutvecklare på Argentis.

”Vintertid är vi redan bortskämda med att ha många besökare från hela världen, och har därför inte så stort utrymme för en ökning. Därför är det extra roligt att just sommaren går kraftigt framåt, eftersom vi har mycket att erbjuda våra besökare även då.”

Ökningen av antalet besökare på sommaren står huvudsakligen kommunens campingar och stugbyar för, något som gläder Emil Sundberg på Heli i Arjeplog som driver stugbyn Miekak jakt och fiske.

”2019 var en bra sommar för Miekak, vi märkte en generell ökning hela säsongen. Och som det ser just nu så kan 2020 bli ännu bättre.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *