Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden

Ett bra år för företagsklimatet i Arjeplogs kommun

När Svenskt Näringsliv utvärderat resultatet av sin årliga enkät om företagsklimatet, som företag runtom i Sverige svarat på, står det klart att Arjeplog har ett mycket bra år.

Företagens samlade bedömning av företagsklimatet ligger på 3,7 vilket är det tredje högsta i länet efter Boden och Älvsbyn som båda har 3,8. Även sett till Sverige som helhet står sig Arjeplogs siffra mycket starkt, då snittet i landet är 3,4. Hans Andersson på Svenskt Näringsliv i Norrbotten beskriver Arjeplogs poäng som ”en raket”.

Även när det gäller kommunens service och bemötande får Arjeplog ett högt betyg av sina företagare: 3,6 poäng, vilket är högre än både rikssnittet och föregående års poäng.

– Att företagsklimatet i en kommun är gott är viktigt för att näringslivet ska utvecklas. Vi har lagt ner en hel del arbete internt för att förbättra företagsklimatet och att företagarna ger ett bättre sammanfattande betyg än föregående år är ett kvitto på att vi är på rätt väg, vilket känns väldigt motiverande, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.

Enkätsvaren har inhämtats under januari-mars 2020 och 60 av Arjeplogs företag har svarat. Se mer på Svenskt Näringslivs hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *