Kategorier
Nyheter Pressmeddelanden

Nytt finansiellt stöd hjälper besöksnäringsföretag i Swedish Lapland att behålla sina anställda

Besöksnäringsföretag i Swedish Lapland erbjuds nu ersättning för att utveckla sin verksamhet, tack vare en ny satsning där Region Norrbotten och Region Västerbotten gemensamt går in med fem miljoner kronor.

 

Detta sker genom ett åtta veckor långt utvecklingsprogram under maj och juni. Det onlinebaserade programmet heter ASSL Upgrade och erbjuds till 100 besöksnäringsföretag. Det finansiella stödet täcker respektive deltagares lön, med ett belopp på upp till 50 000 kronor per företag.

 

– Vi är oerhört tacksamma för att regionerna gör detta för våra hårt prövade företag. På det här sättet kan vi fortsätta rusta företagen för framtiden och samtidigt lätta deras kostnader, säger Andreas Lind, vd för Swedish Lapland Visitors Board.

 

ASSL Upgrade är en stor satsning som Swedish Lapland Visitors Board nu gör för att hjälpa företagen navigera genom den pågående krisen. Besöksnäringen är den basnäring som är först och hårdast drabbad av de ekonomiska konsekvenserna som Covid-19 fört med sig. Företagen beskriver en vardag där efterfrågan gått från rekord till noll på bara någon vecka.

 

Tack vare insatsen från Region Norrbotten och Region Västerbotten får företagen både finansiell ersättning och ny kunskap inom affärskritiska områden. Regionernas medel går direkt till företagen. Swedish Lapland Visitors Board står för programmets innehåll och genomförande inom ramen för sin befintliga verksamhet.

 

– Jag kan lova att det kommer att bli intensivt och nyttigt för de som deltar. Eftersom det är korta ledtider och först till kvarn som gäller så vill jag uppmana företagen att hänga på låset när anmälan öppnas, säger Richard Westerberg affärsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.

 

Anmälan sker via https://www.swedishlaplandvisitorsboard.com/assl-upgrade/ där finns även mer information om programmet. Anmälan öppnar onsdag 22 april kl 10.00 och det är först till kvarn som gäller.

 

ASSL Upgrade är en specialanpassning av Arctic Spirit in Swedish Lapland (ASSL) som är regionens eget affärs- och produktutvecklingsprogram. ASSL har utvecklats och tillgängliggjorts genom stukturfondsprojekten Destination Capacity Building in Swedish Lapland och Business Capacity Development in Swedish Lapland. ASSL Upgrade tillför kunskap inom: digitalisering, hållbarhet, affärsutveckling, marknadskännedom och värdskap.

 

Foto: Andy Anderson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *