Kategorier
Nyheter

Arjeplog och Argentis del i fortsatt satsning på besöksnäringen

Besöksnäringen är en av Arjeplogs största näringar, och också en av de näringar som påverkats mest av Covid 19-pandemin.

Nu står det klart att Tillväxtverket skjuter till medel från EU:s regionalfonder för att stötta de krisande besöksnäringsföretagen i regionen Swedish Lapland. Kommunerna, regionerna och privata finansiärer satsar lika mycket för att säkra en långsiktigt hållbar utveckling av branschen.

– Vi formerar oss för att möta den nya situationen, som kommer präglas av ännu tuffare konkurrens. En stor del av det handlar om att hjälpa företagen, vilket de här medlen kommer möjliggöra, berättar Andreas Lind, vd på Swedish Lapland Visitors Board. 

Konkret innebär Tillväxtverkets insats att de dubblar de medel som Region Norrbotten, Region Västerbotten, kommunerna och Sparbanken Nord – Framtidsbanken investerar. Projektet Business Capacity Development in Swedish Lapland – ett regionalt samverkansprojekt som Arjeplog är en del av – förlängs med ytterligare två år.

Aktiviteter som exempelvis visningsresor för turoperatörer, pressbearbetning, produktutveckling, marknadsbearbetning, marknadsanalyser och digitala kampanjer erbjuds företagen via projektet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *